RC2 säkerhetsdörr

Inbrottsdörr IB är den perfekta lösningen, där en kombination av brand- och inbrottssäkerhet är viktig. Dörren uppfyller samma krav som en vanlig branddörr, men är försedd med en 4 mm plåt som brytskydd i framkant, samt invändiga inbrottsförstärkningar och uppfyller MK2 ENV1627. Säkerhetsdörren är lämplig som ytterdörr i förråd och källare, men också som invändig dörr, där krav ställs på styrka och inbrottsskydd. Vill du diskutera säkerhetsdörrar, ta kontakt med Hampus Andersson på 0581-377 84.

Mer information

Beteckning:

IB-BD  

Brandklass: A60
Säkerhetsklass:

Inbrottsskydd: MK 2 ENV 1627

Ljudreduktion:

35 dB

Termisk prestanda:

2,1 W/(m2.K)

Karm:

Karmen tillverkas av kraftig 2 mm stålplåt. Karmdelar och tröskel svetsas till en formstabil enhet, färdig att monteras in i vägg utan ytterligare ihopsättning på montageplatsen.

Dörrblad:

Dörrbladet byggs av 1.25 mm stålplåt med invändiga stabiliseringsstag samt 4mm brytskydd, vilka punktsvetsas ihop till en enhet. Dörrbladets brandskyddande isolering består av formskuren mineralull. Dörrtjocklek 54 mm.

Dörrstorlekar:

Dörren kan tillverkas i både enkelt- och dubbelt utförande, 14x30 samt 24×30

Standardbeslagning:

Assa 410-50

Ytbehandling:

Material: Obehandlad eller varmgalvaniserad stålplåt eller syrafast rostfritt stål i kvalitet EN 1.4404 (SS2348). Transportskyddsmålad eller som tillval pulverlack i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Karmar:

A-karm: med foder på G- och A-sida, för väggtjocklek från-till mm B-karm: foderbildande på G-sidan C-karm: smygkarm utan foder

Tröskeltyper:

Anslagströskel, Körbar tröskelplatta, Tröskellöst utförande, Mekanisk tätningströskel